Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق سنت دیرینه امروز همزمان با دوم ماه محرم عزاداری محلات ششگانه اردبیل با عزاداری محله گازران در بازار اردبیل شروع شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما اردبیل/ مهم ترین پایه نظم و ترتیب عزاداری های اردبیل براساس تقسیم بندی محلات است. به این ترتیب که در عهد صفویه شهر اردبیل، به شش محله تقسیم شده که سه محله حیدری و سه محله نعمتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بین این محلات، یک محله نقش بزرگ تر و یکی نقش میانه و دیگری نقش کوچک تر دارد. محلات حیدری عبارت هستند از طوی که برادر بزرگ تر است، اوچدکان برادر متوسط و پیر عبدالملک برادر کوچک تر.در محلات نعمتی نیز، گازران برادر بزرگ تر است و سرچشمه برادر متوسط و عالی قاپو یا همان دروازه برادر کوچک تر.دیگر مساجد و محلات شهر اردبیل هم به عنوان زیر شاخه این شش مسجد و محله طبقه بندی می شوند و هر کدام دسته عزاداری مشخص و مجزا دارند.به عنوان مثال مساجد عباسیه، قاسمیه، اکبریه، چراغعلی شاه، شعبات تابعه محله گازران.مساجد محمدیه، خیرال، اقلیمشاه شعبات تابعه محله سرچشمه.مساجد منصوریه، باغمیشه، میرزابخشعلی شعبات تابعه محله دروازه یا عالی قاپو.مساجد پیرشمس الدین، پیرزرگر ، مسجد جمعه، سیدآباد شعبات محله پیرعبدالملک.مساجد علی آباد، ابراهیم آباد شعبات تابعه محله اوچدکان.و مساجد نواب صفوی، داشچیلار، شاه باغی یا همان کوچه سلامی شعبات تابعه محله طوی است. البته تعداد شعبات تابعه محلات بسیار زیادتر از این مثال ها است.بر این اساس عزاداری در ماه محرم در اردبیل بر حسب سنتی دیرینه به ترتیب و برنامه خاصی انجام می شود که در مسیر های مشخص در سطح شهر و بازار سنتی و تاریخی اردبیل انجام می شود.در عزاداری دهه اول ماه محرم به جز روز اول و نهم محرم و یک روز جمعه که ما بین این ده روز واقع می شود، هر روز دسته یکی از محلات ششگانه و شعبه هایش به بازار و خیابان می آیند که در ابتدا گازران، سپس سرچشمه، عالی قاپو، پیرعبدالملک، اوچدکان و طوی عزاداری می کنند.به معنی دیگر برادر بزرگ تر نعمتی که همان گازران است بازار را باز می کند و برادر بزرگ تر حیدری که همان طوی می باشد در شب تاسوعا می بندد.قبل از حرکت این دسته‌ها برای عزاداری در بازار شهر که از اهمیت خاصی برخوردار است، اول بیرق بزرگ محله در جلوی دسته به حرکت در می آید. این بیرق ها بعضاً بسیار قدیمی و عمر بیش از چند قرن را دارند و با دقت نگهداری شده اند. پشت بیرق نیز بزرگان محله و علما با احترام و رعایت ردیف و ترتیب حرکت می کنند و بعد طبال ها و دسته‌های سینه زن یا دسته زنجیرزن ها.زمانی که دسته یکی از محلات ششگانه حرکت کرد، پشت سرش شاخه هایش به ترتیب با همان ترکیب حرکت می کنند و از محلات بزرگ و راسته بازار می گذرند و وقتی به محله خود باز می گردند، مراسم پایان یافته و روز دیگر نوبت محله دیگر است.ناگفته نماند که در روز نهم ماه محرم که روز تاسوعاست تمام محلات بازهم با ترتیب خاص به بازار آمده و عزاداری می کنند.البته در چند سال اخیر علاوه بر عزادارای محلات ششگانه طبق برنامه قدیمی، عزاداران حسینی در روز تاسوعا و عصر عاشورا با تجمع عظیم و منسجم در میدان عالی قاپوی اردبیل عشق و ارادت خود را به به سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش به نمایش می گذارند./

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۱۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین امروز در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی و بعد اقدام به صادرات کالا کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای باکیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین افزود: چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده است. چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی، روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی تصریح کرد: ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده است، بنابراین چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشور ما متعلق به عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارها با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

کد خبر 6094263 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • دسته‌های عزای امام صادق (ع) از مدارس تا مساجد برپا می‌شود
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • حمایت مالی از حضور ۱۲ واحد تولیدی استان اردبیل
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد